Érdekességek a galoppversenyről

Minden sporteseményen illik megemlíteni azokat a versenyzőket, esetünkben lovat és lovast, településeket, akik visszatérő „vendégek”, idén sokan vannak, némelyikük már jó helyezést is ért el a Vágtán. Visszatérő lovasok László Pál (Gyergyószentmiklós), Szabó Ferencz (Homoródszentpál), Bódi Albert (Kézdivásárhely), Kövér György (Kovászna), Zsigmond János (Lemhény), Ugron Attila (Nyujtód) és Jani András (Tusnádfürdő); ugyanakkor Bagoly Szabolcs és Fazakas János Alpár, ők viszont más települést képviselnek az eddigiekhez képest. Szabolcs Előpatak színeiben indul, János Sepsiszentgyörgyöt képviseli a Székely Vágtán. Az is érdekesség lehet, hogy három olyan ló is fut majd, akik értek már el eredményt a Vágtán, Timpex Amata (Lemhény) nemcsak a Székely Vágtát nyerte meg, de a Nemzeti Vágtán is negyedik helyen végzett; Villám (Nyujtód, korábban Csernáton) 2012-ben lett a harmadik, Dáriusz (Gyergyószentmiklós) pedig a tavalyi Vágtán futott be a második helyre.

Üdvözöljük az újoncokat is, először száll ringbe Székelybós település, viszont nem bízza a véletlenre a szereplést: Mersuch Merengő nyergében André Mónika lovagol, aki rutinos zsoké, 2013-ban a harmadik helyet érte el a Székely Vágtán. Szintén új a mezőnyben Kézdiszentkereszt, Prezsmer Péter Lóránt, a versenyző viszont már tavaly is futott.

A legfiatalabb versenyzők Székely Nándor (Barót) és Szabó Ferencz (Homoródszentpál), mindketten 18 évesek, a legidősebb idén is id. Szabó Ferencz (Homoródszentpál), 56 éves. A női vonalat ezúttal csak André Mónika erősíti, de volt már arra példa, hogy az egyetlen női lovas vitte el a pálmát a lovasversenyben.

 

© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama