Székely Vágta: a sorsolás eredménye

A pénteki állatorvosi vizsgálatot követően derült ki, hogy minden ló rajthoz állhat-e a szombaton kezdődő Székely Vágta futamaiban. Az állatorvosi vizsgálaton három lovat zártak ki a versenyből, egyet sántaság miatt, egyet a papírok hiányossága miatt, és egyet a felvezető viselkedése miatt. Szombat reggelre további négy lovat visszahívtak egy újabb vizsgálatra, amire azért volt szükség, mert nem volt egyértelmű, hogy a ló fáradtság miatt, vagy egyéb okból nem viselkedik megfelelően. Ettől függetlenül ezek a települések is részt vehettek a sorsoláson.

A Nemzeti Vágta nevezési igazgatója, Bendes Csaba még a technikai értekezlet és sorshúzás előtt elmondta, hogy a Kincsem Nemzeti Kft. felajánlásából mind a Székely Vágta, mind a Góbé Futam győztese egy szakmai továbbképzőn vehet részt, amely egyaránt tartalmaz elméleti és gyakorlati továbbképzést.

A Góbé Futam előfutamait szombaton 13 órától tartják, itt két futamban négy település lovasa fut majd, mindkét futamból az első kettő jut tovább. Ezt követően, középfutam nélkül, a vasárnap 16 órától kezdődő döntőn derül ki, hogy ki nyeri a Góbé Futamot.

A futamok elosztása:

I. futam:
1. Homoródszentpál
2. Réty
3. Barót
4. Csíklázárfalva 

II. futam:
1. Sepsiszentgyörgy
2. Kézdioroszfalu
3. Szotyor
4. Sepsikőröspatak

A Székely Vágta-futamokon négy előfutam lesz, az első három futamban négy lovas, az utolsóban három lovas indul. A vasárnapi középdöntőbe a futamok első két helyezettje jut tovább, két középfutam lesz, ahonnan szintén az első kettő jut a vasárnap esti döntőbe.

 

A futamok elosztása:

I. futam:
1. Gidófalva
2. Kézdisárfalva
3. Gyergyószentmiklós
4. Kovászna 

II. futam:
1. Nyujtód
2. Kézdivásárhely
3. Tusnádfürdő
4. Sepsiszentgyörgy 

III. futam:
1. Lemhény
2. Székelybós
3. Előpatak
4. Gyergyószárhegy 

IV. futam:
1. Kézdiszentkereszt
2. Barót
3. Csíkcsomortán 

Visszarendelt lovak: Sepsiszentgyörgy, Csíkcsomortán, Kézdiszentkereszt.

Kizárt lovak: Árkos, Homoródszentpál (Székely Vágta); Kilyén (Góbé Futam).

© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama