A Góbé Futam előfutamainak továbbjutói

A Székely Vágta megnyitója után kezdetét vette a verseny, elsőként a Góbé Futamban álltak rajthoz a székely lovasok. A mezőnyből, szombat reggel, a baróti versenyző visszalépett, így hét település lovasa küzdött a továbbjutásért, az első futamban hárman, a második futamban négyen indultak, mindkettőből az első két helyezett jutott tovább a vasárnapi döntőbe.

A futamok meglehetősen izgalommentesre sikeredtek, hiszen mindkét rajtnál hamar eldőlt, hogy kik lesznek a továbbjutó lovasok, ugyanis több lóhosszal verték meg a hátuk mögött lévő társaikat. Az első futamból Csíklázárfalva lovasa, Bálint András került ki győztesen Szellő hátán, második helyen végzett Réty képviselője, Már Dénes és Villám. Harmadikként ért célba, így nem jutott tovább Homoródszentpál lovasa.

A második előfutamot a szotyori Bartha Ferenc nyerte Rabló nyergében, második lett Sepsikőröspatak lovasa, Fazakas János Alpár és Sötétség lova. Véget ért a verseny Kézdioroszfalu és Sepsiszentgyörgy versenyzője számára.

A Góbé Futamban nem lesz középdöntő, a vasárnap, július 12-én 16 órakor kezdődő döntőt tehát Csíklázárfalva, Réty, Szotyor és Sepsikőröspatak képviselői futják, közülük kerül ki a győztes. Megjegyzésként tesszük hozzá, hogy tavaly Bartha Ferenc nyerte a Góbé versenyt szintén Szotyor képviseletében.

© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama