Harmincnégy jelentkező a Székely Vágtán

Lezárult a jelentkezés a Nemzeti Vágta egyetlen határon túli előfutamára, a Székely Vágtára. A lovasversenyre harmincnégy település jelentkezett be, ez több mint tavaly volt. A kétnapos esemény részletei lassan helyére kerülnek, jövő hét végén kezdődhet a Székely Vágta.

A Székely Vágta szervezői elérték céljukat: néggyel több az idei lovasok száma, ami kétségkívül azt jelenti, hogy nő a rendezvény iránti érdeklődés. A benevezési határidőt egy héttel hosszabbították meg, de mostmár véglegessé vált az induló települések névsora:

Kovászna megyéből Árkos, Barót, Bölön, Dálnok, Esztelnek, Gelence, Gidófalva, Illyefalva, Kilyén, Kézdiszentkereszt, Kézdivásárhely, Kovászna, Lemhény, Maksa, Nagybacon, Nagyborosnyó, Ozsdola, Réty, Sepsibodok, Sepsibükszád, Sepsikőröspatak, Sepsiszentgyörgy, Szentivánlaborfalva, Szotyor, Uzon, Vargyas, Zabola, Zalánpatak; Hargita megyéből Csíkkarcfalva, Csíkpálfalva, Gyergyószárhegy, Székelyudvarhely; Maros megyéből Havad és Szováta nevezett be. Az futamokban induló települések sorrendjét sorsolással döntik el.

Hírességek vágtája

Tavaly az időjárás beleszólt a hírességek fogathajtó versenyébe és vágtájába, a szervezők reménykednek, ebben az évben végre megtarthatják a „sztárfutamokat”. A fogathajtó versenyen a Duna Televízió két műsorvezetőnője Cziprusz Éva és Gál Emese jelezte részvételét, csatlakozik hozzájuk Dancs Annamari, az Operettszínház művésze, valamint Demeter János Vágta-szervező, Kovászna megye tanácsának volt alelnöke is. Vágtában méri össze tudását Tamás Sándor tanácselnök, Sárkány Tünde tanár, Lőrincz Zsigmond, Kovászna város polgámestere és Uzoni Mikes Zsigmond gróf.

 

© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama