Lemhény, Gyergyószárhegy, Réty és Mikóújfalu lovasa a döntőben

Kialakult a Székely Vágta döntő futamának mezőnye, és rögtön az első középfutamban megtörtént az, ami a Székely Vágta történetében még nem volt: a futam győztesét kizárták a versenyből. A délutáni döntőben Lemhény, Gyergyószárhegy, Réty és Mikóújfalu lovasa fut.

Gyönyörű lovaglással nyerte az első középfutamot Berde Lóránd és Anci lova Kézdivásárhely számára, azonban a versenybírók szabálytalanságot állapítottak meg nála, így sajnos kizárták a versenyből. A futam nagyon erős volt, három korábbi győztes, Zsigmond János (Lemhény, 2014), Fazakas Géza (Gyergyószárhegy, 2015) és Bagoly Szabolcs (Sepsiszentgyörgy, 2011) galoppozott a továbbjutásért. Berde Lóránd először vett részt a versenyen, Anci lova is először futott a Vágtán, de minden bizonnyal hallunk még a párosról. A startnál a kézdivásárhelyi és lemhényi lovas nagyon jól startolt, azonban már az első körben megtörtént a malőr, amiért később a kézdi lovast kizárták a versenyből. A versenybírók felvételen nézték vissza a futamot, amelyből kiderült, hogy Berde Lóránd (Kézdivásárhely) akadályozta a szabályos előzésben Zsigmond Jánost. Fazakas Géza sokáig próbált felzárkózni, úgy nézett ki, sikeresen, de az utolsó körben már két lóhosszra elmaradt az első és második helyet tartó versenyzők mögött. A kézdivásárhelyi versenyző kizárása azonban Gamma (Gyergyószárhegy) számára lehetőséget adott a döntőben való megméretkezésre.

A második középfutam sem volt eseménymentes, Réty tartotta az első helyet, azonban André Ábel Székelyudvarhely képviseletében nagyon próbált az élre törni. A Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Ugron Attila a harmadik helyre szorult, és Mikóújfalu lovasáról sokan le is mondtak. A második körben azonban felgyorsultak az események, Tóth Barna (Mikóújfalu) gyorsított a tempón, lehagyva a sepsiszentgyörgyi és udvarhelyi versenyzőt, így szerezve meg a helyet a döntőben.

A döntőben indulnak:

1. pályáról: Réty, Fazakas János Alpár Csillag nyergében

2. pályáról: Mikóújfalu, Tóth Barna My Mission nyergében

3. pályáról: Lemhény, Zsigmond János Timpex Amata nyergében

4. pályáról: Gyergyószárhegy, Fazakas Géza Gamma nyergében

© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama