Az indulók sorrendje

Ezúttal sem zajlott izgalommentesen a Székely Vágta állatorvosi vizsgálata, a szakvizsgálat során három lovat nem engednek pályára a hétvégi futamokon, egy lovat pedig visszahívtak egy második vizsgálatra is szombat reggelre, ekkor dől el, hogy pályára állhat-e. Így a Székely Vágtán tizennégyen, a Góbé futamon heten indulnak. A hétvégi bizonytalan időjárás miatt a futamok időpontja is módosult, a Székely Vágta előfutamait előrehozták, a középfutamokat pedig, vasárnap helyett, szombaton tartanák meg.

A 7. Székely Vágta is a lovasok regisztrációjával, állatorvosi vizsgálattal, majd technikai értekezlettel kezdődött. Az állatorvosi vizsgálat során a Székely Vágtából Maksa lovasát zárták ki, a Góbé futamon nem indulhat Bálványos és Kézdialmás lovasa, második vizsgálatra pedig Kézdisárfalva lovát hívták vissza. A sepsiszentgyörgyi indulót azután zárták ki, miután nem tudott megjelenni a sorsoláson, amely kötelező feltétele a versenyzésnek. Így állt össze a tizennégyes, illetve hetes mezőny a futamokon. A Góbé futamban két előfutamot tartanak és a döntőt, a Nemzeti Vágta kvalifikációs futamán, a Székely Vágtán pedig négy előfutamot, két középfutamot és a döntőt.

A sorsolás után az indulók sorrendje a következőképpen alakult:

Székely Vágta

 

I. előfutam

1. Kézdioroszfalu

2. Kovászna

3. Mikóújfalu

4. Nyujtód

 

II. előfutam

1. Gyergyószentmiklós

2. Kézdisárfalva

3. Előpatak

4. Kászonaltíz

 

III. előfutam

1. Réty

2. Gyergyóditró

3. Nyárádszereda

 

IV. előfutam

1. Gyergyóremete

2. Csíkdelne

3. Kézdivásárhely

 

Góbé futam

 

I. előfutam

1. Sepsiszentgyörgy

2. Gyergyószentmiklós

3. Csíkkozmás

4. Farkaslaka

 

II. előfutam

1. Kilyén

2. Kézdivásárhely

3. Szotyor

 

A módosított program szerint a Góbé futam előfutamait július 15-én, szombaton 12.45-től tartják, a Székely Vágta előfutamait pedig július 15-ére, szombatra 13.15-re hozták elő.

© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama