Gyergyószentmiklós, Csíkkozmás és Szotyor lovasa a Góbé-döntőben

Nagyszerű futamokat láthattunk a Székely Vágta Góbé futamán, amelyben egy négyes és egy hármas mezőny indult. Az első előfutamból az első két helyezett, a második előfutamból csak a legjobb jut a vasárnapi döntőbe.

Az első futamba Sepsiszentgyörgy, Gyergyószentmiklós, Csíkkozmás és Farkaslaka lovasát sorsolták össze, Rabló, Sába, Szellő és Mercédesz nyergében bizonyítottak a székely lovasok. A futam túl sok meglepetést nem okozott, a tavalyi Góbé-győztes, a gyergyószentmiklósi László Pál messze nyerte a futamot, mögé galoppozott be a csíkkozmási Bálint András.

A második előfutamban már csak hárman álltak rajthoz, Kilyén, Kézdivásárhely és Szotyor zsokéi Spactacust, Koheliant és Boszporuszi Naptűzet hozták versenyre. A start után Kilyén lovasa tört előre, de szorosan a nyomában volt a szotyori verzenyző, aki az első lehetőségnél megelőzte kilyéni társát. Ezután a szotyori Veress Bálint magabiztosan tartotta pozícióját, ezzel meg is nyerte a futamot. Második helyen végzett a kilyéni Jakab Gábor, de sajnos ő már lecsúszott a Góbé futam döntőjéből.

© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama