Négy kishuszár galoppozik

A budapesti Nemzeti Vágtán azért indult útjára a Kishuszár Vágta, hogy az utánpótlásnak is legyen lehetősége kipróbálni magát hasonló versenyben. A Székely Vágta szervezőcsapatának pedig az a célja vele, hogy azoknak a gyerekeknek is lehetőséget adjon a versenyzésre, akik arról álmodnak, hogy ők is megküzdenek egyszer a Hősök terén. Tavaly először volt székelyföldi kishuszár indulója a Nemzeti Vágtának, idén ez is futam keretében dől el a Székely Vágtán.

Tavaly a sepsiszentgyörgyi Kolumbán Örs képviselte a Székely Vágta csapatát, valamint Sepsiszentgyörgyöt a fiatalok vágtáján. Idén ez a képviselet is verseny keretében dől el, négy induló áll rajthoz: Sepsiszentkirályért küzd Attl Karina, 15 éves lovas, Illyefalvát erősíti a 13 éves Farkas Árpád, Kovászna színeiben indul a 15 éves Farkas Ábel-Húr, és ismét pályára áll Kolumbán Örs, aki Sepsiszentgyörgy megbízásából szeretne győzelmet szerezni.

A benevezett huszonhat felnőtt versenyzőnek, a hat nemzetközi futamban induló lovasnak, valamint a négy kishuszárnak köszönhetően, a Székely Vágta rajtjához idén harminchat versenyző áll.

FELTÉTELEK

A Kishuszár Vágta versenytávja egy kör, tehát 600 m. A Kishuszár Vágtára bármilyen fajtájú és nemű, 4 éves (születési év: 2014) vagy idősebb lóval lehetett jelentkezni, maximális kis póni méret 138 cm (patkóval). Díjak: I. díj - 2500 lej, II. díj - 2000 lej, III. díj - 1500 lej. Az utazási költség megterítése a kishuszárt is megilleti: sikeres állatorvosi vizsga esetén 500 lejben részesül.

 

FELMÉRÉS KÉSZÜL A SZÉKELY VÁGTÁN

A Székely Vágta szervezői egy rövid kérdőív által szeretnék megtudni, mit szeretnek vagy éppen mit kifogásolnak a kilátogatók a lovasrendezvényen. A kérdőívet önkéntesek terjesztik, a megkérdezetteknek egy tízpontos kérdéssorra kell válaszolniuk. A kérdőívben megadott adatokat a Székely Vágta rendezvény szervezésére fordítjuk, azokat más célra nem használjuk fel!

© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama