A Népiskola is jelen lesz a Vágtán

A régió legjelentősebb lovas eseményei között is kiemelt fontosságú a Székely Vágta, amelyen idén, premierben a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola diákjai is részt vesznek – természetesen nem a lovas, hanem a kísérőprogramok közt.

 

Az iskola rajzaszkos diákjainak munkáiból kisebb kiállítást tekinthetnek meg a vágtára látogatók, amelynek témája kézenfekvően éppen a ló megjelenítése. A hat munkát négy diák készítette, vegyes korcsoportban.

 

Az alkotások maguk annyira sokszínűek, mint e gyerekek fantáziája, volt aki fekete lovat rajzolt és akadt aki a lovat csak formaként használta, amelyben tájkép helyezkedik el.

 

Szabadon választott téma volt a diákok részéről, hogy a természetet és valamilyen élőlényt kombináljanak – meséli Bíró Melinda, rajztanár. A gyerekek rajonganak a lovakért, a legnemesebb, legkedvesebb jelzőkkel illetik a az állatokat. A tanárnő úgy véli, pont ez az ok, amiért kiválóan sikerültek a munkák, hiszen a gyerekek szó szerint a szívükből dolgoztak, kedvenc témáikra.

 

Gáj Nándor, azintézmény vezetője elmondta: „Az idén 50. éves iskolánk, természetesen minél intenzívebb jelenlétre törekedünk, megyén belül és kívül. A Székely Vágta tízezreket mozgat meg, jó alkalom arra, hogy megmutassuk, mennyire ügyesek diákjaink, illetve egyúttal intézményünket is népszerűsítsük: meglátásom szerint a legjobb módja ennek, hogy azokat a munkákat állítsuk ki, amelyek diákjaink fejlődését kitűnően illusztrálják. Szerencsés egybeesés, hogy számos lovas tematikájú alkotás készült, amelyekre igazán büszkék lehetünk.”

© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama