ro

Megvannak a Székely Vágta továbbjutói

Egy-egy Hargita és Maros, valamint két Kovászna megyei település lovasa közül kerül ki a 11. Székely Vágta győztese, miután a szombat délutáni előfutamokban Farkaslaka, Nyárádszereda, Sepsiszentgyörgy és Sepsiszentkirály lovasa bizonyult a legjobbnak.

 

Az első előfutamban mindjárt bizonyított a Székely Vágta többszörös győztese, a 2021-es Nemzeti Vágta harmadik helyezettje, Tamás Csaba, aki magabiztosan nyerte a futamot Nyárádszereda és Barót lovasa előtt. Bár André István és Tip-Top szerettek volna felzárkózni, már az első körben eldőlt, hogy Tamás Csaba és Villámlás nem fogja hagyni az első helyet. A baróti versenyző, Ferenc Lénárd Palival rótta a köröket, de nem szólhatott bele a versenybe. A versenybizottság tegnapi döntése alapján, az első előfutamból az első két helyezett jutott tovább a vasárnapi döntőbe.

 

A második előfutam Homoródszentmárton, Sepsiszentgyörgy és Szováta lovasa között zajlott. A futam indítása a sepsiszentgyörgyi lovas, György Mátyás Zsolt számára sikerült a legjobban, de rögtön ott is termett mögötte a szovátai versenyző, Gomboczi Dániel-Zsolt Bagdad hátán. A homoródszentmártoni Szabó Ferenc és Manci lemaradtak, és nem is tudtak felzárkózni a három kör végére. A futamot Komodusz nyerte Sepsiszentgyörgy számára, így ő jutott a vasárnapi döntőbe.

 

A harmadik előfutamban három Kovászna megyei település, Kilyén, Maksa és Sepsiszentkirály indulója rajtolt. A futam mindhárom lovas számára jól indult, de Szentkirály lovasának, Csíki Árpádnak alakult a legjobban. Az első kör végéig még szorította őt a kilyéni versenyző, majd felzárkózott a maksai lovas is. A kilyéni ló elfáradt, így a Maksát képviselő Kocsis Csaba a második helyre küzdötte fel magát, de így sem sikerült megelőznie Lord Black-et, aki mindenképpen győzni akart.

 

Továbbjutók:

 

Farkaslaka: Tamás Csaba és Villámlás

Nyárádszereda: André István és Tip-Top

Sepsiszentgyörgy: György Mátyás Zsolt és Komodusz

Sepsiszentkirály: Csíki Árpád és Lord Black

 

 

© - Székely Vágta, a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama