ro

Megvannak a Góbé futam továbbjutói is

Kilenc lovassal zajlott a Góbé futam szombat délután. A vasárnapi döntőt itt is egy-egy Hargita és Maros, valamint két Kovászna megyei versenyző futja, miután Erdőszentgyörgy és Zágon az első, Réty a második, Etéd pedig a harmadik előfutamot nyerte.

 

Női győzelemmel zárult a Góbé futam első előfutama, miután az erdőszentgyörgyi versenyző, Kereszturi Nikolett magabiztosan startolt. Az új szabályzat megengedte a mindössze 16 éves lány számára, hogy indulhasson, és mindjárt az első versenyén bizonyítson. Bár szorították őt a baróti és zágoni lovak, nem tudták felülkerekedni a női lovason. Második helyen lovagolt a zágoni Török Csaba, aki Szilajjal futott be Nikolett után. Így ők ketten lettek a továbbjutók a vasárnapi döntőbe.

 

Végre igazi, izgalmas futamot láthatott a közönség a második előfutamban, hiszen a három lovas, Gyergyószentmiklós, Maksa és Réty lovasa három körön keresztül egymást szorongatva küzdöttek az első helyért. A pályán elfoglalt helyezésük folyamatosan változott, a végső küzdelmet azonban Ferencz Csongor-Szabolcs nyerte Villám hátán, így Réty képviseletében ők jutottak a vasárnapi döntőbe.

 

A harmadik futam rátette a koronát a szombat délutáni futamokra. Etéd, Kilyén és Kézdivásárhely lovasai mind a győzelemért küzdöttek, nem is akárhogyan. A három lovas nagyon egyben volt, fej-fej mellett haladva rótták a köröket. A kilyéni lovas egy darabig elmaradt a hármastól, így látszólag az etédi Kelemen Sándor Géza és a kézdivásárhelyi Papp Alpár harcoltak. Az utolsó félkörben azonban összeszedte magát a kilyéni versenyző is, és beérni látszott két versenytársát, lendülete azonban nem volt elég a célig. A harcot végül Etéd lovasa nyerte Viktorral.

 

Továbbjutók:

 

Erdőszentgyörgy: Kereszturi Nikolett és Bella-Bársony

Zágon: Török Csaba és Szilaj lova

Réty: Ferencz Csongor-Szabolcs Villámmal

Etéd: Kelemen Sándor Géza és Viktor lova

© - Székely Vágta, a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama