ro

A 13. Székely Vágta programja

Nyeregbe székelyek!

E hét végén, június 21-23-án újra lovak nyerítésétől lesz hangos az Óriáspince-tető.

 

A Székely Vágtán nem kizárólag a lovak szerelmesei számára készülnek programokkal. Sok lovas esemény és bemutató mellett koncertek és előadások csalogatják az érdeklődőket az Óriáspince-tetőre. Péntek este 9 órától a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás rockoperájának nyilvános főpróbáját lehet megtekinteni.

A szombat délelőtt 11 órai hivatalos megnyitót követően kerül sor az immár harmadik éve megszervezett Góbé Olimpiára, amelyen Kézdivásárhely, Maksa, Papolc, Sepsiszentgyörgy, Szováta, Zágon négy fős csapatai versenyeznek. Ezt követi a Tekergők Kisegyüttes Égen-földön gyerekkoncertje, a díjugrató bemutató, a Tiltott Illés zenekar koncertje Illés és Fonográf dalokkal, majd délután 6-tól kezdődnek az előfutamok. Szombat este pedig a Honfoglalás rockoperát tekinthetik meg. Szűcs István és Koltay Gergely művében, Pintér Tibor rendezésében a magyarság történelme elevenedik meg a vándorlástól a vérszerződésig. A hét vezér hazatérése. Az előadásban kiváló énekes lovas színészek gondoskodnak a lenyűgöző látványról. Soha nem látott kaszkadőr jelenetek és lovasíjászat színesíti a Honfoglalás produkciót, ami garantáltan felejthetetlen színházi élményt nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

    Vasárnap délben huszárügyességi versennyel kezdődik a második nap, fellép a Kincskeresők Néptáncegyüttes, az Arany Griff Rend által középkori hadi bemutatót majd azt követően újra a Kincskeresők Néptáncegyüttesé a színpad, majd agárfuttatást tekinthetnek meg a Vágtára érkezők. A Góbé Futam középdöntője délután 4-től veszi kezdetét, majd a 

Huszár Vágta után a Kishuszár Vágta döntője kerül sorra 5 órától, a Góbé Futam és a Székely Vágta döntői 6-tól kezdődnek. A záróünnepség előtt tombola sorsolásra kerül sor, ugyanis e héten a Háromszék és az Observatorul de Covasna nyomtatott újságaiban megtalálhatóak és kivághatóak a Székely Vágta tombolái, amelyeket szombaton és vasárnap délután 6-ig adhatnak le az Óriáspince-tetőn. A nyereményekről a Székely Vágta Facebook oldalán és honlapján lehet tájékozódni. Az estét a Pomázi Zoltán vezetésével fellépő Új Bojtorján koncert zárja.

A Székely Vágta színes programkínálatában szerepelnek az állandó programok, amelyek gyermekfoglalkozások, kézműves vásár, állatsimogató, Incitato kiállítás, lovagoltatás a Vadon Lovas Klub Közreműködésével, a Székelyföldi Szablyavívó Iskola bemutatója.

 

© - Székely Vágta, a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama