ro

Újrahasználható poharak a Székely Vágtán

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Székely Vágtán. 

Mivel törődünk a környezettel és igyekszünk a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a rendezvény ideje alatt termelt hulladék mennyiségét, az idei kiadásától kezdve az önkormányzat kizárólag újrahasználható poharakat biztosít a vásárlók és a kereskedők számára.

 

Ennek értelmében a rendezvény ideje alatt minden italt a ZĂ KUP-pal közösen készített, személyre szabott, újrahasználható pohárban szolgálnak majd fel. Ez egy olyan pohár, amelyik a táskára, zsebre, nadrágszíjra, hátizsákra akasztható, így kényelmesen magunkkal vihetjük. 

 

A pohár használatához a következő néhány egyszerű lépést kell figyelembe venni: 

Rendeld meg az első italodat, ezt máris az újrahasználható pohárban kapod, amelyért 10 lej garanciát kell fizetned.

Élvezd az italod, de közben kíméled a környezeted is. Minden alkalommal, amikor új innivalót rendelsz, odaadod a régi poharat, és egy új, fertőtlenített pohárban kapod az új italod. 

Az esemény vagy a nap végén a rendezvény területén található visszaváltó pontok egyikén kapod vissza a befizetett garanciát. Ehhez olyan állapotban kell visszaadnod a poharat, amilyen állapotban azt kaptad. Ha szeretnéd, megtarthatod emlékbe is, ez esetben nem kapod vissza a befizetett 10 lej értékű garanciát. A megtartott poharat még sokáig használhatod, akár otthon, akár egy séta alkalmával a parkban vagy a természetben. 

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

© - Székely Vágta, a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama