Megvan a Góbé Futam döntője

A korábbi programmódosítások következtében szombaton, július 19-én 15 órától zajlottak a Székely Vágta Góbé Futamának előfutamai. Ez első futamban négy induló, a második, harmadik és negyedik futamban három-három induló startolt. A vasárnapi döntőbe a futamgyőztes juthatott. 
 
Az első futam kicsit akadozva indult el, a végére viszont szorosan küzdött a továbbjutásért Csíkkozmás és Sepsiszentgyörgy lovasa. A véghajrában viszont a csíkkozmási versenyző, Bálint András és Szellő biztosan nyerte meg a futamot.
 
A második futamban már csak három település állt rajthoz. Itt már érezhetően nagyobb iramban indult el a futam, hiszen Herceg, korábbi Vágta-győztes és harmadik helyezett ló is ebben a futamban indult. Nagyon jól startolt el Gyergyószárhegy képviseletében Fazakas Géza Herceggel, a győztes ló valószínűleg visszaemlékezett a korábbi Vágtákra, és magabiztosan vette a köröket. Nem meglepő tehát, hogy ők győzedelmeskedtek a futamban.
 
A harmadik futamban Réty, Homoródszentpál és Szotyor küzdött meg a döntőért. A homoródszentpáli versenyző, Szabó Ferencz szintén visszatérője a Székely Vágtának, így rajta is érezni lehetett, hogy magabiztosan rója a köröket. Az első kör után a szotyori Bartha Ferencnek Fecske lovával sikerült megelőznie a homoródi lovast, így a győzelmet is megszerezte a futamban. 
 
A negyedik futamban is a rutin győzött, hiszen mind Bódi Albert, mind Imán vettek már részt a Székely Vágtán, sőt tavaly együtt második helyezést értek el Kézdivásárhely számára. A negyedik futam talán a legizgalmasabbra sikerült, hiszen két és fél körön keresztül a sárfalvi Máté László a kézdivásárhelyi lovas nyomában volt. Az utolsó félkörben viszont Bódi Albert felgyorsult, és magabiztosan nyerte meg a futamot.
 
A jelen állás szerint a vasárnapi Góbé Futam döntője rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hiszen két tavalyi döntős ló fut majd, de a csíkkozmási és szotyori ló is nagyon erős. A Góbé Futam döntője tehát Csíkkozmás, Gyergyószárhegy, Szotyor és Kézdivásárhely között dől el, vasárnap, július 20-án 16 órától. 
© - Székely Vágta, a Budapesti Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama